onsdag 22. oktober 2014

3DH INTERIØR.


3DH har nettopp levert en oppgave hvor de har innredet et baderom. Her har det vært stort fokus på universell utforming; badet må bl.a. kunne tilpasses rullestolbrukere hvis det skulle bli behov for det.


Elevene kunne velge mellom to temaer til baderommet sitt; enten en småbarnsfamilie eller et middelaldrende ektepar. De fikk utdelt en tom plantegning med nødvendig informasjon. Rommet var ikke stort, slik at oppgaven ikke skulle bli alt for massiv så tidlig på året. Det er viktig at behovene til kunden dekkes, derfor er behovsanalyse essensiell i oppgaven. Du kan ikke løse oppgaven hvis du ikke vet hva kunden ønsker og har behov for. Videre er det selvfølgelig viktig at selve løsningen er god, den skal være funksjonell så vel som estetisk, og på et bad er godt og riktig materialbruk avgjørende.Presentasjon er også en viktig del av oppgaven.  Du må klare å vise kunden din hva du har tenkt. Her skulle elevene levere det vi kaller en klientplantegning – dvs. en plantegning som gjerne er litt løs og ledig i streken, litt detaljert og fargelagt. En privat kunde forstår ofte en sånn type tegning bedre enn en teknisk plan med masse symboler. Elevene har også presentert oppgaven sin muntlig foran klassen.
Vi fikk mange gode resultater på oppgaven, og den vil også bli presentert i neste utgave av kunst og designbladet FORM.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar